Moja izložba u Noći muzeja

Ako pripadate skupini onih koji tvrde da se u gradu Slatini ništa ne događa, onda se grdno varate. U noći s 28 na 29. siječnja u Zavičajnom muzeju Slatine bilo je svečano, živahno i vrlo zabavno. Tražilo se i stajaće i sjedeće mjesto više.

dsc_2995Iznimno zanimljiv program započeo je u 18:00 sati i završio u 01:00. U noći muzeja Slatinčani su uživali u brojnim sadržajima, poslušati koncert učenika Osnovne glazbene škole u Slatini, pogledati projekciju filma Mali korak za kulturu, ali veliki za Muzej, autora Željka Felbara, nasmijati se iznimnim karikaturama Zorana Tkaleca, prisustvovati svečanom otvaranju novouređenog prostora muzejske igraonice, uživati u glazbeno-književnom programu u kojem su sudjelovali glumci Iskra Jirsak, Petar Atanasovski, te glazbenici na gitari Siniša Ivček i Luka Šijan.
Tijekom večeri nastupio je zbor Sladojevačkih baka, a zatim je Zoran Tkalec demonstrirao crtanje karikatura – portreta. Za dobru glazbu pobrinuo se izvrsni slatinski band Dobre vibracije. Spomenimo i uglađene i marljive dečke iz Industrijsko-obrtničke škole Slatina, koji su tijekom večeri neumorno nudili hranu i cugu posjetiteljima. Sudeći po zadovoljnim i nasmijanim licima naših sugrađana i ova je Noć muzeja ispunila sva očekivanja, i više od toga…

Ovo je moja druga samostalna izložba, prva je bila u Osiojeku u organizaciji Tomislava Dušanića TOD-a. Zaista je bio izniman gušt vidjeti toliko ljudi koji su sa osmjehom na licu promatrali karikature. To je, usuđujem se reći, največa nagrada koju jedan karikaturista može dobiti. Hvala Slatini i Slatinčanima koji su mi dali veliku podršku, a posebice gospođi Dragici Šuvak, ravnateljici muzeja, koja je omogučila da večeras karikatura caruje. Inače, večeras je i kolega Roko Idžojtić imao izložbu u Virovitici a Srečko Puntarić u Vrbovcu. Dakle moglo bi se reći bila je ovo pored “Noći muzeja i noć karikature”.